Kuté-mo'kó-a: an edible mushroom of the Rarámuri Indians of Mexico

Authors

  • Ángel Moreno-Fuentes Herbario FCME, Facultad de Ciencias, Universidad Nacional Autónoma de México. México, D.F., México
  • Joaquín Cifuentes Herbario FCME, Facultad de Ciencias, Universidad Nacional Autónoma de México. México, D.F., México
  • Robert Bye Jardín Botánico, Instituto de Biología, Universidad Nacional Autónoma de México. México, D.F., México
  • Ricardo Valenzuela Laboratorio de Micología, Departamento de Botánica, Escuela Nacional de Ciencias Biológicas, Instituto Politécnico Nacional. México, D.F., México

DOI:

https://doi.org/10.33885/sf.1996.3.846

Keywords:

Ethnomycology, Raramuri, Kuté-mo'kó-a, Taxonomy, Neolentinus ponderosus

Abstract

Ethnomycological information about the mushroom Kulé-mo'kó-a ¡s presented, which is an importan! edible
resource to the Raramuri indíans of the State of Chihuahua, in northern México; in addition, the mushroom is
described taxonomically and is reponed for the ftrst time for México as Neoienlínits ponderosus

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How to Cite

Moreno-Fuentes, Ángel, Cifuentes, J., Bye, R., & Valenzuela, R. (2016). Kuté-mo’kó-a: an edible mushroom of the Rarámuri Indians of Mexico. Scientia Fungorum, 3(12), 31–39. https://doi.org/10.33885/sf.1996.3.846

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